Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο υπ. Πολιτισμού.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του ΚΚΕ, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν το Γενικό Γραμματέα για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για εργαζόμενους το 55% των οποίων απασχολούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου και με την απειλή της «αξιολόγησης», αλλά και των διαθεσιμοτήτων, αντιμετωπίζουν τη διαρκή απειλή της απόλυσης, την αγωνία της ανεργίας.

Επεσήμαναν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό σε καίριους τομείς όπως η φύλαξη και η συντήρηση και την ανάγκη άμεσων προσλήψεων.

Ο κ. Κουτσούμπας τους επεσήμανε, ότι η πραγματική στόχευση της κυβέρνησης είναι να μην απομείνει ίχνος σταθερότητας στην εργασία και αυτό αφορά όχι μόνο στον δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα και πρόσθεσε, ότι οι δικαιολογίες που επικαλείται η κυβέρνηση, για τη διαθεσιμότητα αλλά και την αξιολόγηση, είναι προσχηματικές και ότι έτσι σπρώχνει εκατοντάδες εργαζόμενους στον προθάλαμο της ανεργίας.

Επεσήμανε τη σημασία που έχει ο πολιτισμός για τη χώρα μας, η αναγκαιότητα ανάπτυξης της αρχαιολογικής έρευνας, φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων, στελέχωσης με προσωπικό, επιστήμονες και τεχνίτες και τις τεράστιες ελλείψεις που σήμερα αντιμετωπίζουν, έτσι ώστε να καθιστούν αναγκαίες άμεσα νέες προσλήψεις εργαζομένων στο χώρο. Ιδιαίτερα τόνισε την ανάγκη, οι αρχαιολόγοι να προσλαμβάνονται με βασικό κριτήριο – προαπαιτούμενο το πτυχίο και όλα τα υπόλοιπα (μεταπτυχιακό, άριστη γνώση ξένης γλώσσας) να μοριοδοτούνται.

Ο κ. Κουτσούμπας τους διαβεβαίωσε, ότι το ΚΚΕ με παρεμβάσεις του και στη Βουλή αλλά και στο κίνημα θα παλέψει για σταθερή εργασία με σύγχρονα δικαιώματα για όλους και τους κάλεσε να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την 1η Νοεμβρίου.