«Η κυβέρνηση μέσα από τη διαπραγμάτευση στο Παρίσι καταφέρνει να κρατήσει τη χώρα σε ένα βιώσιμο επίπεδο, συνεχίζοντας ωστόσο τις προσπάθειες για έξοδο από την κρίση» σημείωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη στο ΣΚΑΙ. Αναφερόμενη στις εξελίξεις από το Παρίσι, η κ. Βούλτεψη υπογράμμισε ότι οι δανειστές έχουν αντιληφθεί την πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική οικονομία μέσα από τους χειρισμούς της κυβέρνησης και την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι επί τάπητος έχουν τεθεί όχι μόνο διαβουλεύσεις σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και για εξαιρετικά σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο.

Παράλληλα η κ. Βούλτεψη απέκλεισε το ενδεχόμενο μονομερών ενεργειών από την ελληνική πλευρά, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα, επικαλούμενη για ακόμη μία φορά το παράδειγμα της πρόσφατης επιλεκτικής χρεωκοπίας της Αργεντινής. «Δεν συζητούμε για μονομερείς ενέργειες, τους λεονταρισμούς και τις μαγκιές τις έχουμε δει, με τελευταίο παράδειγμα την Αργεντινή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη διήμερη Σύνοδο του NATO η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως ο Αντώνης Σαμαράς είναι καλά προετοιμασμένος και θα θέσει όλα τα θέματα ελληνικού και κυπριακού ενδιαφέροντος.