Στην αποκρυστάλλωση όλων των εκκρεμοτήτων που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν έως την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν σήμερα Πέμπτη στο Παρίσι η ελληνική αντιπροσωπεία και η τρόικα, εξετάζοντας μεταξύ άλλων και ζητήματα άμεσης προτεραιότητας όπως οι φοροελαφρύνσεις.

Στο επίκεντρο της σημερινής επισκόπησης των επαφών των Παρισίων αναμένεται να βρεθούν οι εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ, οι μειώσεις στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, οι παρεμβάσεις για τους πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου, αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με τις αλλαγές στον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης αναμένεται να παρουσιάσει στους κ.κ. Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ) τα πεδία που η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο διάστημα στα οποία και αναμένεται να αναφερθεί αργότερα στην συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σε Έλληνες και ξένους μετά την ολοκλήρωση των επαφών.

Εξερχόμενος χθες αργά το βράδυ από τα γραφεία της ελληνικής αποστολής στο ΟΟΣΑ στο Παρίσι όπου γίνονται οι συναντήσεις ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο, δήλωσε :«Είχαμε ακόμη μία ημέρα παραγωγικών συζητήσεων με τους υπουργούς. Θα συνεχίσουμε κάνοντας μια επισκόπηση αύριο το πρωί. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε τον πλήρη έλεγχο του προγράμματος στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Αθήνα».

Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει για την Αθήνα την Πέμπτη το βράδυ, εξαιρουμένου του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Χριστόδουλου Στεφανάδη ο οποίος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να μετάσχει την Παρασκευή στην συνεδρίαση του Eurogroup Working Group το οποίο και θα ενημερώσει για το αποτέλεσμα των συζητήσεων των Παρισίων.

Το EWG θα προετοιμάσει το Eurogroup του Μιλάνο στις 12 Σεπτεμβρίου όπου αναμένεται να εξετασθεί η προετοιμασία της Ελλάδας και της τρόικας για την κρίσιμη αξιολόγηση στα τέλη Σεπτεμβρίου.