Παραγωγικές χαρακτήρισε τις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση στο Παρίσι η τρόικα σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο. Είχε προηγηθεί δήλωση του εκπρόσωπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο ο οποίος χαρακτήρισε «χρήσιμες και εποικοδομητικές» τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η τρόικα: «Επιλεγμένα στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συναντήθηκαν με τις ελληνικές αρχές στο Παρίσι στο διάστημα 2-4 Σεπτεμβρίου 2014. Διεξήχθησαν παραγωγικές συζητήσεις επί ορισμένων βασικών ζητημάτων σχετικών με για την επικείμενη αναθεώρηση του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας. Η πλήρης αποστολή αναμένεται να έλθει στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από την ελληνική πλευρά η τρόικα δεν απέκλεισε στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, ωστόσο τις συνέδεσε με τις αντοχές του Προϋπολογισμού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ άφησαν να εννοηθεί πως η τρόικα ενέκρινε κάποια από τα ελληνικά αιτήματα για περιορισμό των φορολογικών βαρών, ωστόσο δεν αποκάλυψαν προς ποια κατεύθυνση.

Πάντως, για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων η τρόικα δέχθηκε τις αλλαγές θέτοντας ως προϋπόθεση να είναι σύμφωνες με το στόχο για βεβαίωση εσόδων 3,2 δισ. ευρώ.