«Έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε την Αθήνα, να κάνουμε τη ζωή των κατοίκων και επισκεπτών της, καλύτερη», τόνισε ο επανεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι «περάσαμε μια δυσκολότατη τριετία που συνέπεσε με την περίοδο της χειρότερης κρίσης για την πόλη και τη χώρα. Ωστόσο η Αθήνα άντεξε – η κοινωνική συνοχή διατηρήθηκε», για να προσθέσει με έμφαση ότι «η πενταετία που αρχίζει είναι ένα νέο ξεκίνημα αλλά και μια λογική συνέχεια. Έχουν μπει τα θεμέλια, έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις, αναλάβαμε κρίσιμες πρωτοβουλίες. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσουμε από την αρχή».

Υπογράμμισε δε ότι «στο εξαιρετικά ρευστό πολιτικό τοπίο της σημερινής συγκυρίας οι δήμοι αναδεικνύονται στον κατεξοχήν παράγοντα πολιτικής σταθερότητας», ενώ ταυτόχρονα σημείωσε ότι «στις εκλογές του Μαΐου οι πολίτες υπερασπίστηκαν μία πόλη δημοκρατική, μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που συνομιλεί ισότιμα με τις μητροπόλεις του κόσμου, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και ορίζει η ίδια το μέλλον της».

Τέλος, ο δήμαρχος της Αθήνας υποσχέθηκε ότι θα δικαιώσει την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι πολίτες στην παράταξή του, «με έντιμη διαχείριση, ορθολογισμό, διαφάνεια, καινοτομία και πολλή δουλειά».