Για το ενδεχόμενο επιβολή σκληρότερου lockdown μίλησε η κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, λέγοντας πως «η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο».

«Η δική μας επιθυμία είναι να ανοίγουν όσες περισσότερες δραστηριότητες αν έχουμε λιγότερα κρούσματα» δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, κληθείς να σχολιάσει τις ανησυχίες για την έξαρση του κορονοϊού και το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων νέων μέτρων και ολικού lockdown ή απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα.

«Η πανδημία», είπε, «είναι ένα δυναμικό φαινόμενο» και τόνισε πως «σήμερα δεν έχουμε εικόνα που να μας οδηγήσει σε σκληρό lockdown». Όμως, υπογράμμισε, πως «αύριο τα δεδομένα μπορεί να είναι άλλα».

«Είμαστε μια κυβέρνηση που λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα και προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την κατάσταση στο ΕΣΥ, ο κ. Ταραντίλης σημείωσε πως «η επιβάρυνση ακόμα δεν είναι μεγάλη όμως παίζει ρόλο να παρθούν αποφάσεις ανάλογα με την κατάσταση στο σύστημα υγείας».

Για ενδεχόμενο να δούμε τετραψήφια νούμερα στα κρούσματα αυτή την εβδομάδα, ξεκαθάρισε πως «δεν θέλω να μπω σε ποσοτικά νούμερα, πρέπει να αναλυθούν από τους γιατρούς».

«Η Επιτροπή εισηγείται και εμείς αποφασίζουμε» τόνισε, ενώ για την πορεία των εμβολιασμών επανέλαβε: «Είμαστε εντός στόχων, έχουμε επιτύχει τους στόχους για τον Ιανουάριο».