Στέλιος Πέτσας: «Αντιμετωπίζουμε συνθήκες πολέμου, τηρήστε τα μέτρα»

Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:16
19/11/2020
Στέλιος Πέτσας: «Αντιμετωπίζουμε συνθήκες πολέμου, τηρήστε τα μέτρα»
8
loading

«Υπάρχει μία πτώση στο επίπεδο μετάδοσης του ιού αλλά δεν είναι τόσο γρήγορη, όσο θα επιθυμούσαμε» επισήμανε ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε σε αυστηρό τόνο ότι: «πρέπει όσοι τηρούν τα μέτρα να μην αισθάνονται ότι είναι κοροΐδα», ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να επιδείξουν υπευθυνότητα.

Για τη μεταφορά ασθενών

«Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε είναι συνθήκες πολέμου» είπε ο Στέλιος Πέτσας, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μεταφοράς ασθενών με τρένα από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα απάντησε ότι: «Αντιμετωπίζουμε τη χώρα σαν μία υγειονομική περιφέρεια. Θα μεταφέρουμε αν χρειαστεί ασθενείς και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αντιμετωπιστεί με επιτυχία αυτή η μάχη».

Για την πιθανή δημιουργία πλωτών νοσοκομείων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης υπάρχουν διάφοροι άξονες, ωστόσο αυτή τη στιγμή αφενός το υπουργείο Υγείας αυξάνει τις κλίνες ΜΕΘ, συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα, όπου χρειαστεί, ενώ και το κομμάτι του στρατού μπορεί να συνδράμει. Αφετέρου λαμβάνονται όλα τα μέτρα για να σταματήσει η διασπορά του ιού στην  κοινότητα.

Για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει στις συνεχείς ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών για πιθανή παράταση του lockdown και αρκέστηκε να επαναλάβει: «Αξιολογούμε τα δεδομένα μέρα μέρα, εβδομάδα εβδομάδα. Το επιδημιολογικό φορτίο θα κρίνει την εισήγηση  των ειδικών και μετά θα λάβουμε αποφάσεις. Είναι άκαιρη η συζήτηση για χρονοδιάγραμμα όταν αντιμετωπίζουμε συνθήκες πολέμου». 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Μας πάνε

  στα βράχια ολοταχώς!

 2. avatar ΠΡΟΣ ΠΕΤΣΑ

  Σταματήστε τη φασιστική πολιτική

 3. avatar Φώς φανάρι

  Πηγή των προβλημάτων μας είναι η κυβέρνηση των αχρήστων.
  Αυτοί τα έκαναν μπάχαλο παντού.

 4. avatar Ψιτ

  Ζούμε στη εποχή των ανίκανων και άσχετων!!!!

 5. avatar Γκρι

  Πράγματι είμαστε σε πόλεμο.
  Όχι όμως με τον κορονοϊό !
  Ο πραγματικός πόλεμος είναι με τη νέα τάξη πραγμάτων που θέλετε να επιβάλετε με πρόσχημα τον κορονοϊό.
  Το σχέδιο που εξαρχής είχαν τα αφεντικά σας για μαζικό εμβολιασμό όλου του πλανήτη είναι πλέον ολοφάνερο. Ένα σχέδιο που να θυμίσω, προϋπήρχε του κορονοϊού.
  Περίεργο δεν είναι;

 6. avatar Μη χειρότερα

  Σε ένα πόλεμο και ειδικά βιολογικό κάνεις πολλά πράγματα. Όπως γερά πρόστιμα, πτώση ηθικού, τρομολαγνεία, κτλ. Μέχρι να σε λυπηθεί ο εχθρός, αν υπάρχεις.

 7. avatar Αδράνεια..

  Αφού αντιμετωπίζουμε συνθήκες πολέμου, να επιτάξετε και τα ιδιωτικά νοσοκομεία κύριε μου , μέχρι να γίνει ο εμβολιασμός! Τι περιμένετε δηλαδή;

 8. avatar Μστ

  Ο πόλεμος που αντιμετωπίζουμε είναι η φτώχεια, η ανεργία, τα λουκέτα επιχειρήσεων, οι μισθοί πείνας, οι αυτοκτονίες λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, σοβαρά προβλήματα υγείας όπως καρκίνος, εγκεφαλικά κτλ που θα φέρει όλη αυτή η κατάσταση και ΟΧΙ το βυχαλάκι, ο πυρετός και οι ασυμπτωματικοί φορείς.!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει