Τα βέλη του στον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο έριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «αφήνει τα δημόσια Α.Ε.Ι. να καταρρεύσουν οικονομικά και λειτουργικά, ενώ πριμοδοτεί ασύστολα το ιδιωτικό κεφάλαιο στο χώρο της Εκπαίδευσης».

Το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων «καίει», με την Κουμουνδούρου να αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι ο υπουργός Παιδείας δίνει πελατεία σε ιδιωτικά κολέγια. «Με πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις ισοτιμεί επαγγελματικά και ακαδημαϊκά τα πτυχία των κολλεγίων με εκείνα των δημόσιων Α.Ε.Ι., εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό πελατεία σε γνωστούς ιδιοκτήτες κολλεγίων», τονίζει και προσθέτει: «Την ίδια στιγμή, ο υπουργός ελέγχεται με Ερώτηση στην Βουλή για την πριμοδότηση υποψηφίου Δημάρχου στον Πειραιά, ο οποίος στηρίζεται από το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Σήμερα, υλοποιεί μία ακόμη δέσμευσή του: Να απολύσει όσους περισσότερους εργαζόμενους μπορεί από τα Α.Ε.Ι. της χώρας».

Η επίθεση στον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο συνεχίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ να «λέει» ότι «ο υπουργός Παιδείας έχει δεσμευτεί γραπτά προς τους τότε απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους των Α.Ε.Ι., ότι θα εξασφαλίσει να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος χρησιμοποιώντας την ενδοϊδρυματική κινητικότητα και τις νέες θέσεις στα Ιδρύματα. Αιφνιδίως, ανακοινώνει τη διαθεσιμότητα 1100 και πλέον υπαλλήλων με ΦΕΚ, το οποίο –αν είναι δυνατόν– δεν έχει έναρξη ισχύος! Είναι άηθες να απειλείται εργαζόμενος με απόλυση χωρίς να ξέρει από πότε. Πώς συμβιβάζονται τα παραπάνω με τις δηλώσεις του ότι δεν πρόκειται να προβεί σε νέο σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων ΑΕΙ και ότι κανείς εργαζόμενος δεν θα απολυθεί;
Ο κ. Αρβανιτόπουλος ήταν και είναι συνεπής προς τις υποσχέσεις του. Ήθελε να αποδειχθεί ο υπουργός της κυβέρνησης που εξασφαλίζει τους περισσότερους διαθέσιμους στον κ. Μητσοτάκη και στην τρόικα. Άξιος ο μισθός του!».

Και καταλήγει με μια καταγγελία και με πίστη στο λαό πως θα κάνει την ανατροπή. «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον υπουργό για την εκ νέου αναταραχή στα τραυματισμένα ΑΕΙ και πιστεύει ότι με τους αγώνες των διοικητικών υπαλλήλων και όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας, τα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικα θα ανατραπούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι υπάρχει μέλλον και ελπίδα για τη Ανώτατη Εκπαίδευση του τόπου μας μετά τη μεγάλη ανατροπή που θα κάνει ο λαός μας με τις τριπλές εκλογές του Μαΐου», τονίζει.