«Οτιδήποτε χυδαίο και ακραίο απορρίπτεται εκ των πραγμάτων. Δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και με οτιδήποτε ακραίο από την άλλη πλευρά. Είμαι κάθετος, ακόμη κι αν χρειαστεί να χάσω τη δημαρχία, το λέω απερίφραστα, ούτε συνεννόηση, ούτε σκέψη. Είμαι κάθετος σε αυτό», σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην ιστοσελίδα thestival.gr.

Ο κ. Καλαφάτης δηλώνει παράλληλα «ανοιχτός» σε κάθε Θεσσαλονικιό που θέλει να συνεισφέρει προτάσεις και ιδέες για τη Θεσσαλονίκη και επισημαίνει την ανάγκη συναίνεσης, ιδιαίτερα στα θέματα της αυτοδιοίκησης, καθώς τα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών, προσφέρονται για σύνθεση απόψεων και δυνάμεων, που είναι υποχρέωση κάθε δημάρχου να την επιτύχει: «Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία που μπορείς να πάρεις από κάθε αντίληψη», αναφέρει ο Σταύρος Καλαφάτης. «Είναι κάτι που το έκανα στις θέσεις όπου υπηρέτησα. Άκουγα ανθρώπους από άλλους ιδεολογικούς χώρους, έπαιρνα ιδέες, τις μπόλιαζα στη δική μου νοοτροπία και λογική και έβγαινε ένα θετικό αποτέλεσμα», προσθέτει.

Ακόμη κάνει λόγο για παλαιοκομματική προσπάθεια του νυν δημάρχου να παραστήσει τον ακομμάτιστο υποψήφιο, την ώρα που, όπως σημειώνει, «ο κ. Μπουτάρης μιλάει για τον κ. Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ με πάθος πολύ μεγαλύτερο απ` ότι μιλάω εγώ για τη ΝΔ». Παράλληλα, συμπληρώνει: «Εγώ δεν είμαι υποψήφιος για να χαρεί ο Σαμαράς, ή ο Βενιζέλος, ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός αρχηγός. Είμαι υποψήφιος για να χαρούν οι Θεσσαλονικείς».

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της πεζοδρόμησης της οδού Αγίας Σοφίας, απαντά πως «θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να παραδοθεί εκ νέου στην κυκλοφορία» και διευκρινίζει: «Πρέπει να έρθουν οι απαραίτητες μελέτες και να δούμε τι νομικές δεσμεύσεις έχει αναλάβει ο Δήμος. Ότι κάνω, θέλω να είναι τεκμηριωμένο και να μην εκτεθεί κανείς».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Εντάξει», καλεί και πάλι τον κ. Μπουτάρη σε μία τηλεμαχία μεταξύ τους, «πέρα από αυτές που διεξάγονται μεταξύ περισσοτέρων υποψηφίων». Προτείνει, μάλιστα, να διενεργηθεί στην TV100, με τη συμμετοχή δημοσιογράφων από διάφορα μέσα ενημέρωσης της πόλης.