Τη δική του απάντηση στη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου κατά την οποία άφηνε αιχμές προς το πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου και του Απόστολου Κακλαμάνη για τη μη υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Πράγματι, οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.

Πράγματι, ουδείς έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί. Όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον Ελληνικό λαό».

Ο κ. Βενιζέλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, είπε, μεταξύ άλλων:

«Κανένα άλλωστε μέλος της Κ. Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν έθεσε ζήτημα σχετικά με τη ρύθμιση αυτή, ούτε στη προχθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ούτε στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Δεν έχει συνεπώς κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές.

Οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.Όλοι κρινόμαστε, από την παράταξη και τον ελληνικό λαό».