Την οργή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου προκάλεσε η διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κατά την ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών το βράδυ της Κυριακής.

Μπορεί πρώην και νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να περιορίστηκαν σε ανταλλαγή ανακοινώσεων- σκληρών ανακοινώσεων που παραπέμπουν σε σκηνικό ρήξης, ωστόσο περαιτέρω ενέργειες δεν έγιναν.

Ο πρώην πρωθυπουργός πάντως, περίμενε τη διαγραφή του, όπως γράφει η στήλη «Στίγμα» στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Ευ. Βενιζέλος όρμησε στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου και του είπε: «Είναι ντροπή σου , δεν μίλησες σε κανέναν για τη στάση σου ούτε απευθύνθηκες σε κανέναν για να ενημερωθείς για τη ρύθμιση που καταψήφισες». Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να μην απάντησε κάτι άλλο παρά ότι δεν  μπορούσε να παραβεί τις αρχές του. «Ποιες αρχές μου λες; Θες να ρίξεις την κυβέρνηση;», του απάντησε ο Ευ. Βενιζέλος.

Στο γραφείο βρισκόταν και ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου Γιώργος Ελενόπουλος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην πρωθυπουργός μάζεψε τα πράγματά του και έφυγε για το Καστρί, αφήνοντας τον Γ. Ελενόπουλος στο γραφείο του στη Βουλή να περιμένει τη διαγραφή. Τόσο βέβαιος ήταν για την επόμενη κίνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.