Για τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αλλά τις ευθύνες που φέρει και ο ίδιος ως πρόεδρος του Κινήματος, μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ».

«Έχει περάσει η εποχή των δυναστειών Καραμανλή και Παπανδρέου», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συμπλήρωσε: «Και το δικό μου όνομα είναι ίδιο με αυτό του Ελευθέριου Βενιζέλου, αλλά πρόκειται μόνο για σύμπτωση».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πλήρωσε ένα τίμημα όταν ήταν πρωθυπουργός και εκτιμά ότι εφόσον ανέλαβε την ηγεσία του Κινήματος μετά από εκείνον θα πληρώσει και ο ίδιος ένα ιστορικό τίμημα, ενώ δεν έχει ευθύνη, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Δεν είναι το πρόβλημά μας η πολιτική μας καριέρα. Θα μας κρίνει η Ιστορία», είπε.

Όσο για τι έχει να πει σε όσους παραλληλίζουν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας ισχυρός ηγέτης που έδωσε μάχη κατά της δικτατορίας. Ο Τσίπρας είναι εκπρόσωπος ενός κόμματος που δημιούργησαν οι διαμαρτυρίες. Δεν έχει μία ιστορία, μία ιδεολογία, ακόμα και ένα παρελθόν όπως το κομμουνιστικό κόμμα».