Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου έχει προγραμματιστεί σήμερα το πρωί ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, ενώ θα ακολουθήσει νέα συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο.

Η σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα αναβλήθηκε εξαιτίας της πορείας για την 40ετή επέτειο του Πολυτεχνείου.

Το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Α. Σαμαρά με την συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα έγινε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση και η σταθερή θέση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές και όχι σε οριζόντια μέτρα.

Ο νέος γύρος διαβουλεύσεων με την τρόικα που ξεκινά την Δευτέρα, αναμένεται να εστιαστεί στο δημοσιονομικό κενό της επόμενης χρονιάς με στόχο να περιοριστεί η διαφορά που χωρίζει τις δυο πλευρές και να κατατεθεί την ερχόμενη Πέμπτη στη βουλή, ο προϋπολογισμός του 2014, χωρίς «χτυπητές» ενστάσεις από την τρόικα.