Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σε «αρμούς της εξουσίας».

Ο κ. Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική απέναντι στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, λέγοντας πως «έφτασαν σήμερα στο σημείο να μιλάνε για πρόκληση απέναντι στους θεσμούς και αντιδημοκρατική συμπεριφορά με βάση επισήμανση που έκανα για το ναρκοθετημένο πεδίο που συναντήσαμε σε κομβικούς αρμούς της εξουσίας, για το κομματικό κράτος που παραλάβαμε, για την αναξιοκρατία και κομματοκρατία στη δημόσια διοίκηση, για τη διαφθορά και διαπλοκή με μεγάλα συμφέροντα που συναντήσαμε σε κρίσιμους κρατικούς μηχανισμούς, για την ασυδοσία από το ‘90 που παραλάβαμε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και τα ΜΜΕ».

«Αυτό που περιέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι χούντα» σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του, σχόλιο που προκάλεσε την αντίδραση του Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Τώρα δεν αφήνεις τις ανοησίες να μας εξηγήσεις ποιοι είναι οι Αρμοί της Εξουσίας που πρέπει να ελέγξετε την επομένη φορά και που δεν μπορέσατε να ελέγξετε την προηγουμένη;…και ξέρω ότι δεν θα απαντήσεις διότι δεν έχεις τί να πεις!» απάντησε και πάλι μέσω Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.