Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. έξω από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου αρχίζει σήμερα η δίκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου και 18 συγκατηγορουμένων του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η δίκη θα γίνει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου, που χρησιμοποιείται για τις συνελεύσεις και τις επιστημονικές ημερίδες των δικαστών και βρίσκεται στο ισόγειο.

Με βάση το σχετικό βούλευμα μαζί με τον κ. Τσοχατζόπουλο στο εδώλιο θα καθίσουν επίσης η νυν σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, η κόρη του Ακη, Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο ξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, ο αδελφός της Β. Σταμάτη, Παναγιώτης, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο κατασκευαστής Αστέριος Οικονομίδης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο πρώην γγ Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος, δικηγόρος, ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia Οράτιος Μελάς, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης, ο Σπυρίδων Χατζηνικολάου, Γιώργος Κωνσταντάτος, Φώτης Αρβανίτης και Νίκος Καρατζάς.