Έκκληση στους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις εκλογές, έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξή τους στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6. Εξήγησε πως για λίγες ψήφους μπορεί να κριθεί η ισχυρή εντολή που διεκδικεί η ΝΔ και πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή. Επίσης, απηύθυνε ισχυρή παρότρυνση στα στελέχη του να μην θεωρούν προεξοφλημένο το αποτέλεσμα.

Σε ό,τι αφορά την ακύρωση του debate, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να βρεθεί απολογούμενος απέναντι σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να πάει στο ΕΛΚ. Τόνισε πως το ΕΛΚ έχει προτείνει τον κ. Βέμπερ, που έχει στηρίξει και την Κύπρο στο θέμα της ΑΟΖ και κανένας από τους επικριτές του, από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μίλησε γι’ αυτό. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μη βρεθεί λύση στην άτυπη σύνοδο της ΕΕ, την Κυριακή.

Στην αρχή της συνέντευξης αναφέρθηκε στη μεγάλη διάκριση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ως MVP του NBA, την οποία χαρακτήρισε «σπουδαία διάκριση για την Ελλάδα, για ένα παιδί που ξεκίνησε από τα Σεπόλια». Κράτησε τις αναφορές του πατέρα του «να μην είναι αλαζόνας, είναι σοφή συμβουλή για όλους μας» και υπογράμμισε: «Μας έφτιαξε τη μέρα!».

Για το debate είπε: «Εμείς από την πρώτη στιγμή προσήλθαμε για να βρεθεί μια λύση για το debate ως όφειλε να γίνει. Προτείναμε τρεις ημερομηνίες, αντιπροτείναμε ημερομηνίες όταν υπήρξε το κώλυμα του κ. Τσίπρα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε, η εντύπωση που αποκομίζω είναι ότι ο Τσίπρας δεν ήθελε να αντιπαρατεθεί με όλους. Όταν είσαι απολογούμενος πρωθυπουργός δέχεσαι την κριτική από όλους».

Για τις ευρύτερες συγκλίσεις που ανέφερε: «Θα κάνω την καλύτερη κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία κοινοβουλευτική συμφωνία. Συζητάμε για πολιτικά πρόσωπα που έχει και συμβολισμούς και είναι ικανά. Δεν στέκομαι στο μέγεθος, αλλά στη σύνθεση».

Για τον επόμενο υπουργό Οικονομικών, είπε: «Δεν πρόκειται να μιλήσω γι’ αυτό μέχρι τις εκλογές».

Για το εάν μπορούν να κάνουν αυτά που υποσχέθηκαν: «Η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πολωτική και επιθετική. Δεν έμαθαν και δεν ξέχασαν τίποτα. Είμαι πολύ ειλικρινής ότι για το 2019 δεν υπάρχει πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος. Δεν μπαίνω σε κανέναν διάλογο με τον κ. Τσίπρα, αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όσα λέω και για το πρόγραμμα».

«Εάν καταφέρουμε και πετύχουμε τον στόχο μας, θα πάω στην Ευρώπη και θα πω ότι καταφέραμε κάτι που δεν έχει γίνει πουθενά. Ζητώ από τους πολίτες να αφήσουν έξω από τη Βουλή τη Χρυσή Αυγή και το κόμμα του κ. Βελόπουλου και δίνει στη χώρα σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί».

«Βεβαίως και υπάρχει θετική ανταπόκριση στη λογική ότι κάναμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Από το 2016 είχα μιλήσει να μην έχουμε υψηλά δημοσιονομικά πλεονάσματα.

Επιμένουμε πολύ στις 120 δόσεις και για τις επιχειρήσεις. Θέλουμε μια πιο εύκολη μεταχείριση για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι αστείο μια κυβέρνηση που κυβερνά τέσσερα χρόνια να θυμάται τώρα τις επιχειρήσεις και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.