Σειρά επαφών είχε σήμερα ο στο προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας. Ο ανώτατος άρχων της χώρας, εκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, συνάντησε, επίσης, τους υπουργούς Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, καθώς και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Ζαν Κλοντ Μινιόν.

«Η σημαντικότερη για μένα μεταρρύθμιση είναι η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, την οποία κάνετε με σταθερά βήματα και ελπίζω γρήγορα να αποδώσει τους καρπούς που όλοι ευχόμαστε» τόνισε ο κ. Παπούλιας, υποδεχόμενος την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο κ. Παπούλιας ενδιαφέρθηκε να μάθει αν έχει τελειώσει η απεργία των δικαστικών, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτη να απαντά ότι «τελειώνει». Στη συνέχεια ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τις θεσμικές αλλαγές που προωθούνται για την αντιμετώπιση των αμέσων προβλημάτων του δικαστικού και του σωφρονιστικού συστήματος και για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της Δικαιοσύνης.

«Είναι πολλά πεδία στα οποία δοκιμαζόμαστε. Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια και τελικά το αποτέλεσμα θα είναι εκείνο το οποίο θα κρίνει και τη δική μας προσπάθεια» ανέφερε ο κ. Ρουπακιώτης, ο οποίος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον υφυπουργό και τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Δικαιοσύνης, Κώστα Καραγκούνη, Νικόλαο Κανελλόπουλο, Γεώργιο Σούρλα και Μαρίνο Σκανδάμη, αντίστοιχα.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και συμφώνησαν στην εκτίμηση ότι σταδιακά αλλάζει η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε σήμερα και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ζαν Κλοντ Μινιόν, στον οποίο ο κ. Παπούλιας επισήμανε τη σημαντική δράση του Συμβουλίου κατά τη διάρκεια του αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον της δικτατορίας.Το παρών στη συνάντηση έδωσε και η Ντόρα Μπακογιάννη.