Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Βασίλη Λυριτζή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή ύστερα από μάχη με τον καρκίνο στα 62 του χρόνια.

Το θάνατό του έκανε γνωστό ο Δημήτρης Οικονόμου, το έτερόν του ήμισυ για πολλά χρόνια στη δημοσιογραφία, φίλος και κουμπάρος του.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρέτισε με ανακοινώσεις του τον Βασίλη Λυριτζή, μιλώντας για έναν έντιμο άνθρωπο, που υπηρέτησε με ήθος τη δημοσιογραφία.

Αλέξης Τσίπρας

«Ο Βασίλης Λυριτζής υπηρέτησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα με αρχές και ευσυνειδησία. Για πολλά χρόνια η φωνή του ήταν η πρωινή μας συντροφιά. Όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, ξεχώρισαν το ήθος και την ανιδιοτέλεια που τον διέκριναν. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Βασίλης Λυριτζής τίμησε το επάγγελμα της δημοσιογραφίας σε δύσκολες συνθήκες, με ήθος και αντικειμενικότητα. Ένας καταξιωμένος δημοσιογράφος, που άφησε το στίγμα του σε όλα τα μέσα στα οποία εργάστηκε, ένας άνθρωπος με ευφυΐα, ταλέντο και ευγένεια ψυχής.

Οργανωμένος από νεαρή ηλικία στην ανανεωτική Αριστερά, στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και έπειτα στο ΚΚΕ Εσωτερικού και στον Συνασπισμό, διατήρησε την ευαισθησία και τη δημοκρατικότητα των νεανικών, αριστερών αναζητήσεών του. Εργάστηκε στην εφημερίδα Αυγή, στον Flash 96,1 δημιουργώντας πρωτοποριακές εκπομπές, στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ και του ΣΚΑΙ μετέπειτα και πιο πρόσφατα στον RealFM και στην εφημερίδα Έθνος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον πρόωρο θάνατο του Βασίλη Λυριτζή και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του.

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ο Βασίλης Λυριτζής ήταν ένας πολύ αξιοπρεπής και ποιοτικός δημοσιογράφος με τον οποίο έχω κάνει πολλές ουσιαστικές συζητήσεις. Λυπήθηκα πολύ για τον πρόωρο θάνατό του. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Νίκος Βούτσης

«Αποχαιρετούμε σήμερα με μεγάλη θλίψη τον Βασίλη Λυριτζή που υπηρέτησε σε όλα του τα βήματα το δημοσιογραφικό λειτούργημα με συνέπεια, ήθος, εντιμότητα, πίστη στις ιδέες και τα ιδανικά του και με έντονο αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία. Ανήκε στη γενιά των δημοσιογράφων που με πάθος διεκδικούν την έγκυρη ενημέρωση του κοινού. Η ευθύτητα, η αυθεντικότητα και το ιδιαίτερο χιούμορ που πάντα τον χαρακτήριζαν μένουν χαραγμένα στη μνήμη όσων τον γνώρισαν από κοντά και συνεργάστηκαν μαζί του. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του φίλου και συντρόφου μου στην οικογένεια και στους οικείους του».

Δημήτρης Τζανακόπουλος

«Ο Βασίλης Λυριτζής πορεύτηκε στον χώρο της ενημέρωσης με αξίες και αρχές που σήμερα σπανίζουν. Αντικειμενικός, ευφυής και πάντα αξιοπρεπής και μετριοπαθής. Η απώλειά του είναι μεγάλη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του»

Φώφη Γεννηματά

«Η απώλεια του Βασίλη Λυριτζή προκαλεί θλίψη και αφήνει κενό στη δημοσιογραφία. Υπήρξε υπόδειγμα ήθους στην άσκηση του λειτουργήματός του. Ήταν ένας αξιοπρεπής, μάχιμος και προοδευτικός πολίτης σε όλη του τη ζωή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Σταύρος Θεοδωράκης

«Ένα από τα καλύτερα παιδιά πέθανε το ξημέρωμα. Η δημοσιογραφία έγινε πιο φτωχή και η πρωινή ενημέρωση πιο βαρετή. Γιατί στον Βασίλη Λυριτζή άρεσε πραγματικά ο διάλογος, η διαφωνία, η γνώση, η έκπληξη. Φίλε δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Κουράγιο στα παιδιά του και τη γυναίκα του».

Φώτης Κουβέλης

«Έφυγε ο Βασίλης Λυριτζής. Σημαντικός λειτουργός δημοσιογράφος. Αταλάντευτος αριστερός δημοκράτης. Εκλεκτός φίλος. θα μας λείψει».

Ένωση Κεντρώων

«Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή. Ο εκλιπών δημοσιογράφος υπηρέτησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Ο Βασίλης Λυριτζής ήταν φιλικός, δίκαιος με τους συνεργάτες του, αγαπούσε αυτό που έκανε, ήξερε να ενώνει και να μοιράζεται την όποια επιτυχία. Καλό ταξίδι Βασίλη».

Γιώργος Καμίνης

«Ο Βασίλης Λυριτζής υπήρξε ένας εξαίρετος δημοσιογράφος. Προσωπικότητα συγκροτημένη, άνθρωπος ευαίσθητος, με αρχές και αξίες, η παρουσία του οποίου στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση πρέπει να αποτελεί πρότυπο. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του για τη μεγάλη απώλεια».

Μακάριος Λαζαρίδης

«Ένας καταπληκτικός άνθρωπος, ένας σπουδαίος δημοσιογράφος δεν είναι πλέον μαζί μας. Βασίλη Λυριτζή θα σε θυμόμαστε πάντα. Θα αποτελείς πηγή έμπνευσης για μας τους νεότερους. #RIP #Βασίλης_Λυριτζής»

Γιώργος Μαυρωτάς

«Έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής. Μια συμπαθητική, ψύχραιμη, μετριοπαθής φωνή που θα λείψει από ραδιόφωνο και τηλεόραση. Καλό του ταξίδι και συλλυπητήρια στους οικείους του»

Σταμάτης Μαλέλης

«Με βαθιά οδύνη αποχαιρετούμε έναν υπέροχο άνθρωπο, έναν εξαιρετικό δημοσιογράφο , έναν ξεχωριστό συνεργάτη. Βασίλη, θα σε θυμόμαστε για την καλοσύνη σου, την αντικειμενικότητα σου αλλά και για τους αγώνες σου για μια Δίκαιη Κοινωνία».