Τα κοινωνικά δίκτυα συνεχίζουν να «τροφοδοτούν» την κόντρα της Νέας Δημοκρατίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με το νέο «επεισόδιο» να αφορά στο Σκοπιανό.

«Η χθεσινοβραδινή παρέμβαση μέσω social media του επικεφαλής Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, ενισχύει καθοριστικά την επιβεβαίωση της άποψης ότι πίσω από τις αποχωρήσεις από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τις δήθεν πολιτικές καταγγελίες, βρίσκεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος Ιωάννης Μοίρας, αναφερόμενος σε ανάρτηση του κ. Μουρούτη στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

«Έφυγαν οι δεξιόστροφοι από τους Ανεξ.Ελ., έμειναν οι προσανατολισμένοι προς ΣΥΡΙΖΑ, ως εκ τούτου εξηγείται η απροθυμία τους να εκδώσουν ανακοίνωση για την απίστευτη συνέντευξη της Βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ σε Σκοπιανή εφημερίδα. Κρίμα…», έγραψε συγκεκριμένα ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο κ. Μοίρας αναφέρει στη δήλωσή του ότι «ενώ ο κ. Σαμαράς υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται, με όση ισχύ μπορεί να διαθέτει ένας πρωθυπουργός που ‘χει παραδώσει σημαντικό μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, απλά και μόνο την έκταση της χρήσης του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια, ο επικεφαλής Τύπου που έχει ορίσει, καλεί τους Ανεξάρτητους Έλληνες να δώσουμε το δικό μας στίγμα για το Σκοπιανό».

«Η απάντησή μας είναι ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να πάψει να κρύβεται και να προσέλθει στο βήμα της Βουλής, όπως έχει τη θεσμική υποχρέωση να πράξει, και να απαντήσει στη σχετική επίκαιρη ερώτηση για το Σκοπιανό, την οποία ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος τού έχει υποβάλλει πέντε συνολικά φορές» σημειώνει ο κ. Μοίρας, προσθέτοντας ότι «στην Ολομέλεια της 1/11/2012 ο Πάνος Καμμένος ήγειρε το ζήτημα της φυγομαχίας του πρωθυπουργού πάνω σε αυτό το θέμα, αλλά και πάλι ο κ. Σαμαράς έμεινε ασυγκίνητος».

Στη δήλωση του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισημαίνεται, επίσης, ότι το κόμμα «έχει βάλει βαθιά κόκκινη γραμμή στο ζήτημα της ονομασίας, όπως και σε όλα τα Εθνικά Θέματα και αυτή, αφορά όλους: την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και όλα τα κόμματα και τις πολιτικές δυνάμεις».

Σύμφωνα με τον κ. Μοίρα, «ο τελευταίος που μπορεί να μας απευθύνει μομφές ή υπαινιγμούς, έστω και διά μέσου εκπροσώπου του, είναι ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ενώ διακήρυσσε ότι έριξε ολόκληρη κυβέρνηση λόγω του Σκοπιανού το 1993, στη συνέχεια στήριξε, μέσω της από κοινού ψήφισης Προέδρου της Δημοκρατίας, μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που έβαλε την υπογραφή της κάτω από την επίσημη συμπερίληψη του όρου Μακεδονία σε διεθνή ονομασία (ΠΓΔΜ)».

«Αναμένουμε την απάντηση του πρωθυπουργού για το Σκοπιανό μέσα στη Βουλή» καταλήγει η δήλωση του κ. Μοίρα.