Τα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ επισκέφθηκε ο Βούτσης

Περιηγήθηκε στις επιχειρησιακές μονάδες του λιμανιού


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:29
28/09/2018
Τα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ επισκέφθηκε ο Βούτσης
2
loading

Το λιμάνι του Πειραιά, συγκεκριμένα τα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ, επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μετά από πρόσκληση του διευθύνοντα συμβούλου, Capt. Fu Chengqiu.

Ο πρόεδρος της Βουλής και οι συνεργάτες του περιηγήθηκαν στις επιχειρησιακές μονάδες του λιμανιού και ενημερώθηκαν για το έργο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια και έχει οδηγήσει το λιμάνι στην 7η θέση των ευρωπαϊκών εμπορικών λιμανιών και στην 37η διεθνώς της σχετικής ετήσιας λίστας της ναυτιλιακής επιθεώρησης Lloyd's List, ως το ταχύτερα αναπτυσσόμενο στον κόσμο. Επίσης, επισημάνθηκε ο κομβικός ρόλος που διαδραματίζει ο Πειραιάς, λόγω της στρατηγικής θέσης του στον θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να καταστεί το σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου και να συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

«Η επένδυση της COSCO SHIPPING στο λιμάνι του Πειραιά έχει αποδειχτεί αμοιβαία επωφελής και για τις δύο πλευρές και είναι σημαντικό ότι πραγματοποιήθηκε σε μία δύσκολη περίοδο, βοηθώντας τη χώρα να ξεπεράσει την κρίση. Είμαι σίγουρος ότι μέσα από τον διάλογο θα ξεπεραστούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα, ώστε να προχωρήσουν έγκαιρα και οι επόμενες επενδύσεις της Σύμβασης Παραχώρησης με ευρύτατη συναίνεση απ' όλους τους φορείς» δήλωσε ο κ. Βούτσης.

Ακόμη, επισήμανε την ανάγκη συμμετοχής της εταιρείας στην προεργασία που ξεκίνησε με το τέλος των μνημονίων για τη διαμόρφωση στη χώρα μας ενός πλαισίου εγγυήσεων για τα εργασιακά δικαιώματα, μέσω των συλλογικών συμβάσεων, τονίζοντας ότι «ο διάλογος με τους εργαζόμενους και με τα συνδικάτα, αλλά και η προσπάθεια γεφύρωσης ενδεχόμενων διαφορών και βελτίωσης των όρων εργασίας είναι το κλειδί της εργασιακής ηρεμίας και της αρμονικής συνύπαρξης».

Η πρέσβειρα της Κίνας στη χώρα μας, Zhang Qiyue, χαρακτήρισε το λιμάνι του Πειραιά ως «υπόδειγμα συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας», ενώ ο γγ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης, υπογράμμισε ότι οι επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά έχουν χαρακτήρα στρατηγικής σημασίας για τη χώρα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Θορπ.

    Πλέον οι Κύκλωπες έχουν δύο μάτια ?
    Εστιάζουν 360° +

  2. avatar κρησσα

    τι πηγες να κανεις....να τα κρατικοποιησεις οπως ελεγες παλια η να τα πουλησεις στους κινεζους?????ειστε σε συγχυση μεγαλη......τσολιαδες της μερκελ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει