Δεν απέκλεισε, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, το ενδεχόμενο να γίνουν ανακοινώσεις πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, για τον φορέα που θα προκύψει από τη συγχώνευση οργανισμών και υπηρεσιών, που εποπτεύει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Κατά την επίσκεψή του, στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, μετά από επαφές που είχε με τις διοικήσεις των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου, ο κ. Σκορδάς επισήμανε ότι «ο στόχος αυτών των συγχωνεύσεων είναι να πετύχουμε οικονομίες κλίμακας, να νοικοκυρέψουμε κάθε φορέα του δημοσίου έτσι ώστε να είναι ασφαλείς και οι εργαζόμενοι σε αυτούς αλλά και να υπάρξει και μια σαφής αναπτυξιακή προοπτική για όλους».

Αναφορικά με το θέμα της ΔΕΘ και της Helexpo ο κ. Σκορδάς είπε: «νομίζω ότι η δέσμευση που δημόσια έχουμε πάρει για το ότι ο φορέας αυτός εξωστρέφειας θα έχει έδρα του τη Θεσσαλονίκη, είναι από μόνος του μια απόδειξη του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για τη Μακεδονία και την πόλη της Θεσσαλονίκης». Σ΄ ότι αφορά εξάλλου, την πορεία που θα ακολουθηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, τόνισε ότι «κάθε βήμα θα ακολουθηθεί με τη μέγιστη δυνατή νομική ασφάλεια των κινήσεων που θα γίνουν».

«Επιθυμία δική μας είναι αν μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει χθες. Αυτά όμως έχουν έναν χρόνο ωρίμανσης και οι όποιες κινήσεις θα γίνουν με τον τρόπο που πρέπει» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ιδιαίτερα γόνιμη χαρακτήρισε τη συζήτηση, που είχε με τον κ. Σκορδά, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, που έκανε λόγο για υποδειγματική συνεργασία των δύο υπουργείων.