Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους σε διάλογο προκειμένου να «διορθωθούν οι στρεβλώσεις του παρελθόντος» και πρόκειται να έχει συναντήσεις εντός της ημέρας με τις εργοδοτικές οργανώσεις, ενώ θα συναντηθεί με τη ΓΣΕΕ αύριο, Τετάρτη.

Ο κ. Βρούτσης θα συναντηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), θα ακολουθήσει στις 14:00 συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ και στις 16:00 με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΣΕΒ .

Αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος ΓΣΕΕ .

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε χθες, η ΓΣΕΕ απέστειλε επιστολή στους προέδρους των ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ με αντικείμενο την υπογραφή εθνικής σύμβασης. Ειδικότερα, ζητεί να υπάρξει διάλογος, ώστε να επικαιροποιηθεί και να αποτελέσει αντικείμενο Εθνικής Σύμβασης η από 3/2/2012 συμφωνία των κοινωνικών φορέων.

Στόχος της Συνομοσπονδίας είναι η επιδιωκόμενη Σύμβαση να υπογραφεί στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας υπό την αιγίδα του, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια αμφισβητήσεων.

Η ΓΣΕΕ τονίζει στην επιστολή της ότι είναι αναγκαίο να αποκατασταθεί η θεσμική ισχύς και το περιεχόμενο της ΕΓΣΣΕ, να επαναθεμελιωθούν σε σταθερές βάσεις οι πυλώνες του συλλογικού δικαίου και να στηριχθούν οι δράσεις οι οποίες χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από εισφορές εργοδοτών-εργαζομένων (OEK, OEE).