Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου στην εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens που ξεκινάει αυτήν την ώρα.

Πριν από λίγο, ο συνεργάτης του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Νικολαΐδης παραδέχτηκε ενώπιον της Επιτροπής ότι το 2000 έλαβε με τη μορφή δανείου 5 εκατ. δραχμές από τον Ηλία Γεωργίου της Siemens, για «επαγγελματικά ανοίγματα», όπως ισχυρίστηκε.

Όπως είπε, τα χρήματα αυτά προήλθαν από προσωπικό λογαριασμό του Γεωργίου και ο Νικολαΐδης τα επέστρεψε χωρίς ωστόσο να έχει προσκομίσει στην Επιτροπή σχετικά παραστατικά.

Βουλευτές της Εξεταστικής επεσήμαναν στους δημοσιογράφους ότι ο προσωπικός αυτός λογαριασμός της ελβετικής τράπεζας UBS τροφοδοτούνταν από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συναλλαγή αυτή έγινε το διάστημα που ο κ. Νικολαΐδης ήταν στη διοίκηση της ΕΒΟ.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι η κατάθεση Νικολαΐδη «θα πρέπει να σταλεί αυθημερόν στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω» όπως ακριβώς δηλαδή έγινε και με τον Παντελεήμονα Καρακώστα.

Όπως τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο μάρτυρας καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάθεσης αναδείκνυε τους ισχυρούς δεσμούς του με το ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά για κάποια στελέχη ότι «τους έχει μεγαλώσει στα γόνατά του», ενώ η σύζυγός του ήταν γραμματέας του Ανδρέα Παπανδρέου.