Αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη με την υπόθεση Siemens, την οποία αναγνώρισε ως σκάνδαλο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής. Κατήγγειλε μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα έχει γίνει στόχος άδικων προσωπικών επιθέσεων με στόχο την πολιτική του εξόντωση.

Σύμφωνα με βουλευτές της επιτροπής, ο πρώην υπουργός απέδωσε στο Χρήστο Βερελή την ευθύνη για το χειρισμό της υπόθεσης με τα βαγόνια του ΟΣΕ, συμφωνώντας έτσι με τα όσα υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα ο Νίκος Χριστοδουλάκης.
Για το λόγο αυτό ο Πάνος Καμένος της ΝΔ επανέφερε το αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των κυρίων Βερελή και Χριστοδουλάκη «διότι κάποιος από τους δύο λέει ψέματα».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος παραδέχθηκε ότι διατηρούσε σχέσεις φιλίας και αβροφροσύνης με το Μιχάλη Χριστοφοράκο, αρνήθηκε όμως τις συναντήσεις μαζί του που προκύπτουν από το περιβόητο ημερολόγιο καθώς και το ότι λάμβανε non-paper από τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens. «Ναι, δέχθηκα επιστολές να συναντηθούμε», φέρεται να δήλωσε, εξηγώντας όμως ότι αφορούσαν τον ΟΣΕ και γι’ αυτό τις προώθησε στο υπουργείο Μεταφορών που είχε την ευθύνη.

Σχετικά με την παρουσία του ονόματος της κόρης του στην ατζέντα Χριστοφοράκου, ανέφερε ότι υπήρχε το ενδεχόμενο χορηγίας της Siemens στο ΠΙΚΠΑ, του οποίου η κα Τσοχατζοπούλου ήταν επικεφαλής, η χορηγία όμως δεν υλοποιήθηκε.