Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο οικονομικών και έγινε η επίσημη ανάληψη καθηκόντων από το νέο υπουργό οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα. Ο απερχόμενος υπουργός κ. Ζανιάς δήλωσε ότι μετά από τρία σκληρά χρόνια στο υπουργείο παραδίδει στον φίλο Γιάννη με τον οποίο συνδέονται με 30ετή φιλία.

Ο κ. Ζανιάς συμφώνησε ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου οικονομικών είναι καλή ομάδα και ευχήθηκε τα πράγματα να πάνε καλύτερα.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι αναλαμβάνει σε μια δύσκολη περίοδο ωστόσο χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι υπάρχει χημεία μεταξύ των συνεργατών.

Ο κ. Στούρνάρας είπε «μας περιμένει πολύ δουλειά και δύσκολα χρόνια, είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος, βλέπω φως στην άκρη του τούνελ, αλλά το τούνελ είναι μακρύ».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε ότι δεν βλέπει την τρόικα ως κατακτητές, αλλά ως συναδέλφους οικονομολόγους και ως εκπροσώπους των δανειστών οι οποίοι έχουν στηρίξει την Ελλάδα με πολλά χρήματα.

Για τη σημερινή συνάντηση με την τρόικα είπε ότι είχε σκοπό να ενημερωθεί το κλιμάκιο για την εκτέλεση του προγράμματος. Αναγνώρισε ότι είναι εκτός πλαισίου σε ορισμένες του διαστάσεις.

Αναφέρθηκε δε σε στιγμιότυπο της συνάντησης λέγοντας ότι τα μέλη της τρόικας τον προειδοποίησαν χαριτολογώντας: Θα περάσεις τη Δευτέρα στο Eurogroup. Για να απαντήσει «Αυτό το γνωρίζω».