Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης και Θ. Δρίτσας ζήτησαν από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο «να συνδράμει στα πλαίσια του συνταγματικού ρόλου που έχει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση σε αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη και σε αλλαγή στάσης της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με δήλωσή του ο κ. Παπαδημούλης, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Πικραμμένο ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, εξέφρασε την ελπίδα, στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στις 28-29 Ιουνίου, την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό να εκπροσωπήσει όχι μια μνημονιακή κυβέρνηση, αλλά μια κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά που θα απαλλάξει τη χώρα μια ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο.

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι η ψήφος του ελληνικού λαού στις 6 Μαΐου πέτυχε σε ένα σημαντικό βαθμό αυτό που απέτυχαν επί 2,5 χρόνια οι κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος. Συνέβαλε στο να μπουν έστω και με καθυστέρηση στο τραπέζι προτάσεις για στροφή στην ανάπτυξη, καταπολέμηση της ανεργίας, ευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων, απ’ ευθείας δανεισμό των κρατών μελών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε ρόλο δανειστή ύστατης καταφυγής, ευρωομόλογο, αύξηση των κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Πρόκειται , όπως είπε, για προτάσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει εδώ και χρόνια, εισπράττοντας τότε λοιδορία και άρνηση και από τους ευρωπαίους νεοφιλελευθέρους και μέσα στη χώρα μας από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ο κ. Δρίτσας είπε ότι ζητήθηκε επίσης από τον κ. Πικραμμένο «με τον πιο επίσημο τρόπο να ενημερώσει τα μέλη του άτυπου Συμβουλίου Κορυφής για το περιεχόμενο της πρόσφατης λαϊκής ετυμηγορίας», καθώς όπως είπε είναι μια πολύ καλή ευκαιρία σε ένα ευρωπαϊκό φόρουμ να δοθεί από τα πιο επίσημα χείλη η γνώμη του ελληνικού λαού, όπως εκφράστηκε με τρόπο σαφή στις πρόσφατες εκλογές.