Για «στημένα πολιτικά παιχνίδια» μίλησε σε τηλεοπτικό πάνελ ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, σε υψηλούς τόνους, κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση Novartis.

«Χωρίς να δω τη δικογραφία, αφού θέλει πολιτικές μαγκιές του Μαξίμου, θα τους πω μια κουβέντα: θα του σπάσω τα χέρια, όταν πάει να τα απλώσει στη Νέα Δημοκρατία. Η κουβέντα θα είναι πολιτική. Θα γίνει το Βατερλώ του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Δεν τους πήγε καλά το συλλαλητήριο, βλέπουν τη λαϊκή αντίδραση να γιγαντώνεται και σου λέει κάτσε να ρίξω την μπάλα εκεί», σημείωσε.

«Θα βρουν μπροστά τους πολύ σκληρή απάντηση. Αυτοί, οι δολοπλόκοι, που παραβιάζουν κατάφορα το Σύνταγμα και πηγαίνουν στα κανάλια για να κάνουν τους εισαγγελείς και να κουνήσουν το δάχτυλο, το δάχτυλο θα κοπεί», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, αναφερόμενος στο σκάνδαλο της Novartis, εκτόξευσε απειλές λέγοντας: “Χωρίς να δω τη δικογραφία, αφού θέλει πολιτικές μαγκιές το Μαξίμου, θα τους πω μια κουβέντα: θα του σπάσω τα χέρια, όταν πάει να τα απλώσει στη Νέα Δημοκρατία”.

Συνιστούμε στον κ. Οικονόμου να συγκρατήσει την… “ιερή” του αγανάκτηση και να επιδείξει ψυχραιμία. Όλα τα κόμματα θα πρέπει να επιθυμούν τη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης και να προστατεύσουν τον δημόσιο διάλογο».