Σε εξέλιξη βρίσκεται στο υπουργείο Εξωτερικών η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου, με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Μπουγιάρ Οσμάνι, ως επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Νωρίτερα, ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ. Οσμάνι είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση διάρκειας μισής ώρας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο πλευρών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, βρίσκονται η ευρωπαϊκή προοπτική της πΓΔΜ και η ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια προς τη γείτονα χώρα.

Σημειώνεται ότι το πρωί, μετά την ακύρωση πολλών πτήσεων από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης λόγω της πυκνής ομίχλης, δεν κατέστη δυνατή η άφιξη της αντιπροσωπείας της ΠΓΔΜ στην Αθήνα.

Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, περίπου στις 13:30, ο κ. Κοτζιάς θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον αναπληρωτή πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους θα συζητηθούν ευρωπαϊκά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ως εκ τούτου από την πλευρά της ΠΓΔΜ, εκτός από τον κ. Οσμάνι, ο οποίος βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Αθήνα, στις συζητήσεις συμμετέχουν επίσης ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΠΓΔΜ στην Αθήνα, Ντάρκο Αγγέλοφ και μία γραμματέας της πρεσβείας.