Κάλπες θα στηθούν μετά την ολοκλήρωση του PSI, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση αυτή έχει συγκεκριμένη εντολή, η οποία ολοκληρώνεται με την ολοκλήρωση του προγράμματος και μετά δεν υπάρχει λόγος παράτασης της θητείας της.

«Θα προϋπέθετε να υπάρχει νέα συμφωνία των πολιτικών αρχηγών. Η θέση του Αντώνη Σαμαρά είναι ξεκάθαρη, άρα νέα συμφωνία δεν θα υπάρξει και με την ολοκλήρωση του PSI θα πάμε σε εκλογές», τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Βορίδης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών ο κ. Βορίδης είπε πως έχει πολύ μεγάλη σημασία ποια εντολή θα δώσει ο ελληνικός λαός. «Στις εκλογές ο λαός θα αποφασίσει τι πρέπει να γίνει στη χώρα, πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση ισχυρή και αξιόπιστη για να εγγυηθεί στους δανειστές την εφαρμογή του προγράμματος, να εγγυηθεί προς το λαό και τους δανειστές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ταυτόχρονα να κοιτάξει τους πολίτες και να τους πει πως θα αναστρέψει την υφεσιακή πορεία. Για μένα το ζητούμενο είναι η ισχυρή και αξιόπιστη κυβέρνηση και η μόνη τέτοια επιλογή που έχει σήμερα ο λαός είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, δεν υπάρχει άλλη», είπε ο κ. Βορίδης.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει δείγματα γραφής επί μία διετία, πρόσθεσε ο υπουργός, «μπορεί να λέει διάφορα αλλά έχουμε εμπειρία για το πώς αστόχησε σε μία σειρά από πράγματα επειδή έχει μία δομική εσωτερική αντίφαση. Σοσιαλδημοκρατία θα κάνει ιδιωτικοποιήσεις;», διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς αν ο Γιώργος Καρτζαφέρης χωρά στη Νέα Δημοκρατία ο κ. Βορίδης είπε «τι να χωρέσει; Έχει το κόμμα του και κατεβαίνει στις εκλογές». Ευχήθηκε πάντως ο ΛΑΟΣ να μπει στη Βουλή, «ο πλουραλισμός είναι καλό πράγμα», είπε.
Για το τι μεσολάβησε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του, ο κ. Βορίδης παρέπεμψε στον ίδιο, σημειώνοντας πως προέκυψε μια μεγάλη πολιτική διαφωνία, η διαγραφή του και η προσχώρησή του στη ΝΔ.

Ο υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε και στο θέμα των ταξί και είπε πως έχει κατατεθεί προσχέδιο νόμου εδώ και πέντε εβδομάδες στην τρόικα. Την Παρασκευή το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση, είπε, και πρόσθεσε πως η απελευθέρωση θα προβλέπεται «όπως έχει ειπωθεί», με συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια.