Τη στήριξη και αναβάθμιση της δικαιοσύνης, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης μετά τη σημερινή συνάντησή του με τα προεδρεία των δικαστικών ενώσεων.

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι η δικαιοσύνη πρέπει να εξασφαλίσει εκείνες τις υποδομές, εκείνες τις ρυθμίσεις που πράγματι θα κάνουν το δικαστικό λειτουργό, αποφασιστικό παράγοντα στην ευρυθμία της κοινωνικής ζωής του τόπου, εκφράζοντας, παράλληλα, τη διαφωνία του με τις προβλέψεις του σχετικού νομοσχεδίου, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ρυθμίσεις που προωθούνται με το προς ψήφιση νομοσχέδιο, που είναι αντίθετες προς εκείνα που πρέπει να υπηρετεί μια δικαιοσύνη.

Ακόμη τόνισε ότι η απονομή της δικαιοσύνης δεν πρέπει να υποκύψει σε κανέναν εύκολο διεκπεραιωτισμό και πρόσθεσε ότι πρέπει να σεβαστούν οι πάντες την ανεξαρτησία του δικαστικού λειτουργού.

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα της αποστολής της δικογραφίας για τα στατιστικά στοιχεία, εκ μέρους του οικονομικού εισαγγελέα, στον Άρειο Πάγο, ο κ. Κουβέλης είπε ότι «εκείνο που χρειάζεται ο τόπος είναι η πολιτική ηρεμία και όχι η ένταξη του όποιου ζητήματος σε μια στείρα κομματική αντιπαλότητα. Δεν χρειάζεται την ένταξη ούτε στη μικροκομματική σκοπιμότητα. Εκείνο που χρειάζεται ο τόπος, ιδιαίτερα σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα, είναι η πολιτική ψυχραιμία, η πολιτική νηφαλιότητα και βεβαίως και η ουδετερότητα της ίδιας της δικαιοσύνης».