Δεν έχει περάσει καλά-καλά ένας μήνας από τότε, που ο Δημήτρης Ρέππας αποκήρυξε το μέτρο της εφεδρείας στο Δημόσιο, θεωρώντας ότι απέτυχε, και σήμερα ήρθε να υπερθεματίσει του μέτρου.

Κατά τη συνάντηση, που είχε με τους εκπροσώπους της τρόικας, ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης μίλησε για παρέμβαση, που «υπήρξε ίσως η πιο δραστική τομή, αφού έστειλε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα για την επικρατούσα εργασιακή ακαμψία στο ελληνικό κράτος», και αιτιολόγησε τα στοιχεία ανορθολογισμού και αδικίας, που είχε το μέτρο, στο γεγονός ότι «η ανάγκη για απόλυτα αντικειμενικά κριτήρια οδήγησε στην εφαρμογή μιας οριζόντιας πολιτικής».

Παρέθεσε, μάλιστα, προς την τρόικα στοιχεία για την πορεία του προγράμματος, προσθέτοντας ότι αντίστοιχο πρόγραμμα εφαρμόζεται τώρα στις συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Σε ό,τι αφορά το στόχο για μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο κατά 150.000 μέχρι το 2015, στον οποίο επέμειναν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, ο κύριος Ρέππας είπε πως θα επιτευχθεί όχι με απολύσεις, αλλά με τον έλεγχο των προσλήψεων.

Αναφορικά με την απαιτούμενη μείωση των υπηρεσιακών δομών κατά τουλάχιστον 30%, όπως έχει ζητηθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο κ. Ρέππας είπε ότι υπάρχουν ακόμα έξι υπουργεία, που δεν έχουν ανταποκριθεί!