Για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τη μόλυνση στον Σαρωνικό και πως μπορούν να τις αποκτήσουν μίλησε ο ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς.

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra News ο κ. Μαριάς ενημέρωσε ότι «οι αποζημιώσεις μπορούν να ληφθούν από την ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου, αλλά τα ποσά που καλύπτει είναι μικρά καθώς και από το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου.

Το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων έχει ιδρυθεί γι’ αυτόν τον σκοπό και διαθέτει συνολικά κονδύλια της τάξης των 900 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για την Ελλάδα διαθέτει 162 εκατομμύρια ευρώ».

Επίσης, τόνισε ότι «ο κάθε ένας από τους πληγέντες έχει αυτοτελές δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση» και πρόσθεσε ότι οι αιτήσεις των αποζημιώσεων μπορούν να κατατεθούν στην ασφαλιστική εταιρεία που έχει την ευθύνη της κάλυψης των ζημιών, αλλά και απευθείας στον διεθνή οργανισμό (ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά), ο οποίος έχει έδρα στο Λονδίνο.

«Εάν η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να βοηθήσει τους πληγέντες από την μόλυνση επιβάλλεται να ανοίξει και να λειτουργήσει το ειδικό τοπικό γραφείο, άμεσα» κατέληξε ο κ. Μαριάς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.