Αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ για το «ψαλίδι» στις επικουρικές

Βουλευτές του κόμματος εκφράζουν ανοιχτά τη διαφωνία τους


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:57
21/12/2011
Αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ για το «ψαλίδι» στις επικουρικές
1
loading

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την πρόθεση του υπουργείου Εργασίας να βάλει γερό ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις.

Αρκετοί βουλευτές εκφράζουν ανοιχτά τη διαφωνία τους κάνοντας λόγο «για άλλο ένα πλήγμα στα χαμηλά στρώματα» και επισημαίνουν ότι οι πολίτες δεν αντέχουν άλλες μειώσεις στα εισοδήματα τους.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λυντζέρη στο 24h.gr. «Είμαι αντίθετος σε οτιδήποτε αλλάζει την πραγματικότητα και τη ζωή των πολιτών» διαμηνύει και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Δημιουργείται και πάλι αίσθημα αδικίας. Δεν θα πρέπει να περικοπεί τίποτα, δεν μπορεί λόγω κακής διαχείρισης του κράτους να την πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι».

Στο ίδιο κλίμα και η δήλωση του πράσινου βουλευτή Δημήτρη Τσιρώνη, ο οποίος ζητά εξισορρόπηση και όχι τυφλές περικοπές.

«Στο θέμα των επικουρικών συντάξεων είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να υπάρξει μία ισορροπία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι χρειάζονται περικοπές γιατί οι επικουρικές συντάξεις είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα «υπογραμμίζει και σημειώνει σε αυστηρούς τόνους αυτά είναι λεφτά των εργαζομένων και των υπαλλήλων».

Αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πάντως στοιχίζονται πίσω από αυτές τις θέσεις, υπενθυμίζοντας ότι, πολλοί εξ αυτών είχαν προειδοποιήσει ότι δεν θα ψηφίσουν άλλα επώδυνα μέτρα, ενώ κάποιοι άλλοι εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί και περιμένουν τις αποφάσεις του σημερινού υπουργικού συμβουλίου για να τοποθετηθούν, ελπίζοντας σε βελτιωτικές αλλαγές και προσπάθειες άμβλυνσης των μέτρων, που προκάλεσαν αναβρασμό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar laros

    Να σταματήσουν οι συνταξεις των βουλευτων Οι συνταξιούχοι τις εχουν πληρώσει

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει