Την αντίδραση των κομμάτων προκάλεσε η συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο για το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων.

«Η συγκυβέρνηση έγινε για να μην αφήσει τίποτα όρθιο. Τα κόμματα της πλουτοκρατίας είναι συνένοχα γι’ αυτά που έγιναν και για τα χειρότερα που φέρνουν σε βάρος του λαού για να προστατεύσουν την κερδοφορία των μονοπωλίων. Οι διαφορές τους δεν έχουν σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα», τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση αυτή συγκροτήθηκε μόνο για μια συγκεκριμένη αποστολή. Οι επιμέρους αυτές πολιτικές παρεμβάσεις, προϋποθέτουν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε τη μετατροπή της από μεταβατική σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, διαφορετικά πολιτικές “a la carte” δεν μπορούμε να τις παρακολουθήσουμε».

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ και της Επιτροπής εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης ανέφερε σχετικά ότι «η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ακροδεξιάς μαζί με τη τρόικα, παρά τη σημερινή αναβολή λήψης απόφασης και τα κολπάκια άνευ ουσίας της ΝΔ, έχουν συμφωνήσει να εξαερώσουν και ουσιαστικά να καταργήσουν τις επικουρικές συντάξεις και αμέσως μετά να μετατρέψουν τις κύριες συντάξεις σε παιδικά φιλοδωρήματα και τους συνταξιούχους σε πάμφτωχους ζητιάνους». Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να εντείνουν τους αγώνες τους για να διώξουν και αυτή την κυβέρνηση το γρηγορότερο δυνατό, πριν καταστρέψει ανεπανόρθωτα τα πάντα.

«H κυβερνητική επιλογή για νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων είναι καταδικαστική για τους συνταξιούχους και δεν αποτελεί λύση για την επιβίωση των ταμείων, που πάσχουν κύρια από την εισφοροδιαφυγή, την εισφοροαπαλλαγή, την εισφοροαποφυγή και την καλπάζουσα ανεργία. Πρέπει να εγκαταλειφθεί πάραυτα», σχολίασε από την πλευρά του, ο υπεύθυνος για θέματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ για το θέμα, τόσο το ΚΚΕ όσο και η Δημοκρατική Αριστερά κατηγόρησαν τη ΝΔ για εμπαιγμό.