Την απόσυρση του σχεδίου Κουτρουμάνη θα ζητήσει η ΝΔ στο υπουργικό συμβούλιο προκειμένου «να αντιμετωπιστεί συνολικά και εμπεριστατωμένα το θέμα των συντάξεων στην κατεύθυνση διάσωσης κι όχι περικοπής τους».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν κορυφαία στελέχη «οι επικουρικές είναι το τελευταίο σημείο αντίστασης και προστασίας των συνταξιούχων απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικα».

Από εχθές υπάρχει εντονότατο παρασκήνιο με την ΝΔ να εκφράζει δυσφορία όχι μόνο γιατί η ρύθμιση αυτή έρχεται χωρίς συνεννόηση αλλά και γιατί «καμιά τρόικα δεν έχει ζητήσει και δεν μπορεί να ζητήσει μείωση των επικουρικών αφού αυτές δεν βαρύνουν τον προϋπολογισμό και είναι συνολικά εκτός δημόσιου λογιστικού».

Οι υπουργοί οι προερχόμενοι από την ΝΔ , σύμφωνα με πήγες της Συγγρού, θα ζητήσουν κατ αρχήν εξηγήσεις πώς και γιατί και με με ποιων εντολές ο κ. Κουτρουμάνης θέτει θέμα επικουρικών. Δυσθυμία υπάρχει στην Συγγρού και από το γεγονός ότι ο κ. Κουτρουμάνης πήρε πιθανότατα το πράσινο φως και από τον Λ. Παπαδήμο στην συνάντηση που είχαν προ ημερών.