Στοίχημα υψηλού ρίσκου χαρακτηρίζει η εφημερίδα Wall Street Journal την απόφαση Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη δανειακή σύμβαση προς την Ελλάδα. Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα, «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός άφησε άφωνη την Ευρώπη ανακοινώνοντας ένα δημοψήφισμα για το τελευταίο δανειακό πακέτο για την χώρα, ένα στοίχημα υψηλού ρίσκου που θα μπορούσε να απαξιώσει την διεθνή προσπάθεια διάσωσης του ευρώ».

Ένα «ναι» στο δημοψήφισμα θα μπορούσε να εκτονώσει την ένταση από τις διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες που έχουν παραλύσει την Ελλάδα, σημειώνεται στο δημοσίευμα, ενώ ένα «όχι» θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση της κυβέρνησης και να διακόψει την διεθνή χρηματοδότηση στην Ελλάδα, προκαλώντας οικονομική κατάρρευση στη χώρα.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, πολλοί Έλληνες πολιτικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι μια αποδοκιμασία στο δημοψήφισμα μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στον δρόμο της εξόδου από το ευρώ. «Το τι θα συμβεί στη συνέχεια είναι κάθε άλλο παρά ξεκάθαρο», επισημαίνει η εφημερίδα.