«Μετά από μια τέτοια φυσική καταστροφή χρέος μας είναι να αφήσουμε στην άκρη τις αντιπαραθέσεις και να αθροίσουμε τις δυνάμεις μας για την αποκατάσταση των ζημιών», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε σύσκεψη τοπικών φορέων στη Λίμνη Ευβοίας μετά την περιοδεία του στην πληγείσα από την πύρινη λαίλαπα περιοχή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες των δυνάμεων πυρόσβεσης, τους εθελοντές, τον Δήμο, την Περιφέρεια και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη γεμάτη αυταπάρνηση προσπάθειά τους για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στις άμεσες προτεραιότητες από εδώ και στο εξής είναι η πρόληψη και η επαγρύπνηση για να μην υπάρξουν νέες πυρκαγιές, καθώς το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει.

Ταυτόχρονα, σημείωσε την ανάγκη να αποτυπωθεί πλήρως το μέγεθος της καταστροφής, να ξεκινήσουν έργα υποδομής για να αποτραπούν πλημμυρικά φαινόμενα το χειμώνα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να στηριχτούν άμεσα οι ρυτινοσυλλέκτες ώστε να αποκατασταθεί το εισόδημά τους. Κάλεσε επίσης όλους όσοι είχαν προγραμματίσει να επισκεφθούν τη Βόρεια Εύβοια -αλλά και όσους δεν το είχαν σκεφθεί-να έρθουν για διακοπές στην περιοχή ώστε να στηριχτεί ο τουρισμός και στη Λίμνη και στην ευρύτερη περιοχή.