«Εκλογές αυτή τη στιγμή θα έχουμε μόνο από ατύχημα» εκτίμησε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχρόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι έχει καθίσει για τα καλά στην εξουσία και ξέρει ότι αν προκηρύξει εκλογές, θα τις χάσει.

Όπως εξήγησε, «ατύχημα» σημαίνει να μην υπάρξει συμφωνία σε όλα τα επίπεδα στο διεθνές πεδίο, να εντείνουν τις απαιτήσεις τους οι εταίροι, σε βαθμό που δεν θα μπορούν να γίνουν αποδεκτές και η ελληνική κυβέρνηση να συνεχίζει να μην προχωρά σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. «Και ο κ. Μητσοτάκης στο κοινοβούλιο αναφέρθηκε πάλι και πάλι στο θέμα των εκλογών, αντί να δώσει προτάσεις» τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος και επανέλαβε τη θέση του κόμματός του ότι «ο τόπος δεν αντέχει νέες εκλογές».

Εξάλλου, αναφερόμενος στην ψήφιση του ασφαλιστικού – φορολογικού, είπε ότι δεν αποτελεί μεταρρύθμιση, ότι δημιουργεί αντικίνητρα ασφάλισης και ότι αυξάνει την εισφοροδιαφυγή, προέβλεψε ότι θα εντείνει τα αδιέξοδα στη χώρα, ενώ κατηγόρησε τον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Κατρούγκαλο, ότι δεν έλαβε υπόψη του γραπτό κείμενο με κοστολογημένες, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για το ασφαλιστικό, που του παρέδωσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας την επικείμενη πανελλαδική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, είπε ότι στόχος είναι να τεθεί το νέο προγραμματικό πλαίσιο και να υπάρξει προγραμματική ανασυγκρότηση. «Όποιος θέλει και ανήκει σ’ αυτόν τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο ακολουθεί, αλλά με ένα σαφές προγραμματικό πλαίσιο, σαφέστατα οριοθετημένο από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ και από τις πολιτικές που εμείς θεωρούμε αριστερού λαϊκισμού και δογματικού κρατισμού αυτή τη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.