Ιδιαίτερα επικριτικός για τους χειρισμούς της κυβέρνησης εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης. «Εμείς θεωρούμε ότι αυτή η κυβέρνηση τα έχει κάνει θάλασσα και το κόστος παραμονής της στην εξουσία είναι μεγαλύτερο από το κόστος να πάμε σε εκλογές και γι’ αυτό ζητάμε να φύγει», τόνισε ο κ. Καραγκούνης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη .

«Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να επιβάλει εκλογές, αλλά λέμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι επιζήμια για τη χώρα» πρόσθεσε ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε και στην πορεία της αξιολόγησης:

«Εάν θα κλείσει ή όχι, είναι επιλογή της κυβέρνησης και των βουλευτών εάν θα ψηφίσουν τα μέτρα. Γιατί τα μέτρα που η κυβέρνηση αποφασίζει, δεν την υποχρεώνει κάνεις να τα πάρει με αυτό το μείγμα πολιτικής. Είναι μέτρα ιδιοκτησίας της κυβέρνησης, η οποία δεν κάνει προσπάθειες να περικόψει δαπάνες και αντ’ αυτού, ρίχνει όλο το βάρος στους φόρους. Ούτε κάνει προσπάθεια να επιταχύνει τις αποκρατικοποιήσεις, είναι ενδεικτικό αυτό που έγινε με τον ΟΛΠ».

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφερόμενος στο μήνυμα που στέλνει η χώρα στους ξένους επεσήμανε «ακόμη και εάν υπογράψει ο πρωθυπουργός, ακόμη και εάν υπάρχει μια πρώτη συμφωνία, την ίδια στιγμή στέλνει μήνυμα ότι δεν είναι και σίγουρο αυτό, γιατί μπορεί να ακυρωθεί αργότερα στη Βουλή».