«Δεν ανησυχούμε, άλλωστε πριν τρεις μήνες έγιναν εκλογές» ξεκαθάρισε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, για τα χαμηλά ποσοστά που δίνουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις στο κόμμα του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει είκοσι μονάδες, πάνω από το μισό της δύναμής του· θα πρέπει να κινούμαστε με το κερί των δημοσκοπήσεων και να τρέμει το φυλλοκάρδι μας;» σχολίασε ο κ. Αμυράς μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και πρόσθεσε: «Το Ποτάμι έχει συνέδριο σε τρεις βδομάδες. Εμείς εκεί θα αναγεννηθούμε, θα χαράξουμε τη γραμμή μας και θα πορευτούμε».

Σε ερώτηση, αν υφίσταται όντως θέμα συνεργασίας Ποταμιού – ΝΔ, είπε ότι δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα και υπενθύμισε ότι πριν από τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ έλεγαν ότι το Ποτάμι θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική και πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου με το ΣΥΡΙΖΑ. «Γράφονται και λέγονται πάρα πολλά. Εμάς μας ενδιαφέρει αυτή η χώρα να προχωρήσει λίγο μπροστά» υπογράμμισε.

Είπε, ακόμα, ότι οι πολιτικές δυνάμεις στους επόμενους δύο κρίσιμους μήνες για τη χώρα θα πρέπει να βρουν ένα τρόπο συναίνεσης και αναφέρθηκε στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Κύπρο, που, όπως είπε, «μπήκαν» αργότερα από την Ελλάδα στα μνημόνια και «βγήκαν» νωρίτερα, λέγοντας ότι θα πρέπει να γίνει συμφωνία σε μια ατζέντα θεμάτων άμεσης προτεραιότητας.

«Το Ποτάμι δεν έχει σχέση ούτε με τον κ. Μητσοτάκη, ούτε με τον κ. Τσίπρα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Αμυράς και κατέληξε, λέγοντας ότι δεν έχει σημασία σήμερα ποιος αυτοπροσδιορίζεται κεντροαριστερός ή κεντροδεξιός, αλλά -όπως είπε- «πώς θα γίνουν δουλειές στη χώρα».