Σε 111 μέρες θα είναι έτοιμη η Νέα Δημοκρατία να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, με τον ίδιο στην ηγεσία, εκτιμά ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι εγγυάται την «ενότητα του κόμματος, την ανανέωση και την προοπτική». Ενώ εκτίμησε πως περισσότεροι από 400.000 πολίτες θα προσέλθουν να ψηφίσουν για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου.

«Μέσα σε 111 μέρες» μέχρι την 1η Μαΐου, η ΝΔ «θα έχει μεταλλαχθεί σε ένα μοντέρνο, ανοικτό, δημοκρατικό, αποτελεσματικό ευρωπαϊκό κόμμα» υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο κυριακάτικο Πρώτο Θέμα. Χαρακτήρισε τις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου «μια μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας για όλους».

Σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος είπε πως «το όνομα της Νέας Δημοκρατίας είναι ιστορικό, βαρύ, με θετικό πρόσημο για την Ελλάδα. Προσωπικά έχω πλήρη ταύτιση μαζί του» αναφέρει.

Όπως λέει, απαντώντας σε σενάρια συγκυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ θα μείνει «αντιπολίτευση μέχρι τις εκλογές». «Αν ο Τσίπρας ψάχνει κοινοβουλευτικά δεκανίκια, ας κοιτάξει αλλού. Η ΝΔ δεν μπορεί να συμπράξει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας από τη στιγμή που δεν πληρούνται καν οι προϋποθέσεις για μια ελάχιστη συνεννόηση».