«Δίνω την μάχη των ιδεών και όχι των γενεών», ανέφερε από την Κομοτηνή σε συγκέντρωση φίλων και στελεχών της Ν.Δ. ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της προσεχούς Κυριακής.

Απευθυνόμενος, εξάλλου, σε ένα εσωκομματικό ακροατήριο που αποτελείτο από πολλούς ψηφοφόρους του πρώην υπουργού και βουλευτή της Ν.Δ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, που δεν εξελέγη στις τελευταίες εκλογές, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προανήγγειλε ότι «μετά τις 23 Νοεμβρίου ο Ευριπίδης θα παίξει ρόλο ουσιαστικό στην εσωκομματική δομή της Ν.Δ.», ενώ σημείωσε ότι θα «υιοθετήσει» πολιτικά την Θράκη στην περίπτωση που εκλεγεί αρχηγός της Ν.Δ.

Ο υποψήφιος πρόεδρος άσκησε κριτική για τις επιλογές που έγιναν στην Ν.Δ. μετά τις ευρωεκλογές του 2014, υποστηρίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι ήταν αναπόφευκτες οι πρόωρες εκλογές εξαιτίας της αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την προηγούμενη Βουλή, «η Ν.Δ. διακρινόταν για τα μεγάλα προβλήματα στην οργανωτική της συγκρότηση και την αποσαφήνιση της ιδεολογικής της ταυτότητας».

Προανήγγειλε μάλιστα την επιστροφή στις ρίζες για το κόμμα του, με το άνοιγμα των πολιτικών πυρήνων και τοπικών οργανώσεων, ακόμα και στα μικρά χωριά όπου είχαν αδρανοποιηθεί, προκειμένου «να ξαναβρούμε τις αρχές μας και τις αξίες που μας συνδέουν και συνέχουν την νεοδημοκρατική ηθική», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπερασπίστηκε το παρελθόν της Ν.Δ., δηλώνοντας περήφανος γι’ αυτό, παρά τα λάθη που έγιναν στην πορεία, σημειώνοντας με έμφαση ότι εφ’ όσον εκλεγεί εκείνος πρόεδρος, όχι μόνο δεν πρόκειται να αλλάξει το όνομα, αλλά και ότι σκέφτεται να επαναφέρει και τον πυρσό ως σύμβολο του κόμματος, επισφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις διαχρονικές αξίες της παράταξής του!

Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε τα βέλη του για την ισχύουσα διαδικασία εκλογής αρχηγού με καθολική ψηφοφορία του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως του αν ψήφισε στις εκλογές τη Ν.Δ. και χωρίς την χρήση εκλογικών καταλόγων. «Η εκλογή προέδρου της Ν.Δ. αφορά τους νεοδημοκράτες, αφορά το κοινό μας σπίτι και δεν νοείται να μπαίνει κάποιος από το εκκλησίασμα στο Ιερό, χωρίς να ενστερνίζεται τις αρχές και τις αξίες μας», τόνισε ο Βαγ. Μεϊμαράκης, καλώντας όσους πραγματικά αισθάνονται ότι ανήκουν και είναι μέλη και ψηφοφόροι της Ν.Δ. να μετέχουν στις εκλογές για να ακυρώσουν τα συστήματα και τους περαστικούς που πιθανώς να ήθελαν να μεταβάλουν τους πραγματικούς συσχετισμούς που υπάρχουν στον κόσμο της Ν.Δ.».

«Ίσως είναι η πρώτη φορά από το 1974 που λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές η χώρα βρίσκεται σε ανασφάλεια και αβεβαιότητα και οι πολίτες έχουν εντονότατη αγωνία», επεσήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ.

«Η Ν.Δ. με πρόεδρο Μεϊμαράκη δεν θα ψηφίσει ούτε ένα νέο φορολογικό μέτρο», ξεκαθάρισε ο ίδιος, στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση, αλλά και στους ευρωπαίους εταίρους, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα του δεν ψήφισε μέτρα παρά μόνο χρονοδιάγραμμα και στόχους. «Το πώς θα υλοποιηθούν οι στόχοι, είναι αποφάσεις και μέτρα της κυβέρνησης που δεν επιβάλλονται ούτε απ’ έξω, ούτε έχουν ψηφιστεί από εμάς», κατέληξε.