Ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε ότι γεγονότα όπως τα σημερινά, αν και ατυχή, συμβαίνουν και δεν υπάρχει κανένας λόγος και ούτε είναι παραγωγικό να τα σχολιάσει αυτή τη στιγμή.

«Αλλού είναι η ουσία. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα και το αύριο της παράταξης», ανέφερε.

Πρόσθεσε επίσης ότι όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων έχουν ήδη καταλήξει στην ανακήρυξη των υποψηφίων, στην ημερομηνία των εκλογών, στον προσδιορισμό των εκλογικών κέντρων και τμημάτων και ότι ως εκλογικοί κατάλογοι θα χρησιμοποιηθούν αυτοί του υπουργείου Εσωτερικών.

Για τις τεχνικές προδιαγραφές είπε ότι εξαρχής έχει συσταθεί σχετική τεχνική επιτροπή (ξεχωριστά από την ΚΕΦΕ) με εκπροσώπους των υποψηφίων η οποία έχει ήδη προδιαγραφές που απαιτούνται για την υλοποίηση της ψηφοφορίας και οι οποίες θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος όπως έχει ήδη ανακοινωθεί μετά τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

Ο κ. Παπαμιμίκος ξεκαθάρισε ότι η επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας δεν είναι αρμοδιότητα της ΚΕΦΕ.

Συμπλήρωσε ότι από την αρχή και πολύ πριν τη διακοπή της σημερινής συνεδρίασης αποφασίστηκε ομόφωνα και από όλους τους εκπροσώπους των υποψηφίων πως η επιτροπή προμηθειών του κόμματος θα αποσφραγίσει τις προσφορές των εταιρειών ενώπιον των εκπροσώπων των υποψηφίων την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.

«Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας θα συνεχίσουμε κανονικά το έργο μας ολοκληρώνοντας τις θεσμικές διαδικασίες με πιστή τήρηση του καταστατικού προκειμένου να οδηγηθούμε στη δημοκρατική έκφραση των μελών και των φίλων της ΝΔ», συμπλήρωσε ο γραμματέας της ΝΔ.