«Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει, ούτε είπαμε, ούτε θα το πούμε ποτέ, κάλπικες ελπίδες και ψεύτικα προγράμματα δεν πρόκειται να μοιράσουμε, μόνο αλήθειες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την έναρξη της ομιλίας του στη συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι «ποτέ δεν έγινε τόσο κακό σε τόσο μικρό διάστημα» και αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα «πρωθυπουργό του εξηντάευρου». Απευθυνόμενος στους πολίτες είπε ότι η χώρα δεν αντέχει άλλα πειράματα και τώρα πρέπει να πάρουν τη σωστή απόφαση. Ταυτόχρονα έθεσε το δίλημμα των εκλογών: «Ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες ή λαϊκισμός και δημαγωγία».

Το «παρών» στη συγκέντρωση δίνουν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο μητροπολίτης Άνθιμος και κορυφαία στελέχη της ΝΔ, πρώην υπουργοί και υποψήφιοι βουλευτές.

Οι συγκεντρωμένοι, μέσα και έξω από την αίθουσα, υποδέχθηκαν τον κ. Μεϊμαράκη με χειροκροτήματα και το σύνθημα «νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός».