Χωρίς μεγάλες προσδοκίες αναμένεται το αυριανό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Οι διαδικασίες είναι ασφυκτικές και αναμένεται να αποτρέψουν τον ουσιαστικό διάλογο και την πολιτική αντιπαράθεση.

Οι δημοσιογράφοι θα εκπροσωπούν τους έξι τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας (ΑΝΤ1, ALPHA, E TV, MEGA, ΣΚΑΪ, STAR). Σε κάθε έναν από τους έξι θεματικούς κύκλους οι ερωτήσεις (βασικές και συμπληρωματικές) καταλαμβάνουν 12 λεπτά και άλλο τόσο χρόνο θα καταλάβει και η απάντηση του κάθε αρχηγού.

Κατά τη διάρκεια των δίλεπτων απαντήσεων οι πολιτικοί αρχηγοί θα είναι αντιμέτωποι με το ρολόι χωρίς να μπορούν να συζητήσουν μεταξύ τους, ενώ ο μέσος όρος του χρόνου εναλλαγής των επικεφαλής στη συζήτηση θα είναι περίπου 30 λεπτά σε κάθε θεματικό κύκλο.

Στην τελευταία σειρά οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήσεις ο ένας στον άλλον αλλά οι τηλεθεατές θα πρέπει να παραμείνουν στους δέκτες τους μέχρι πολύ αργά, αφού υπολογίζεται ότι η κατά πρόσωπο αντιπαράθεση των επικεφαλής των κομμάτων θα γίνει τις μεταμεσονύκτιες ώρες.