Μετά την ολιγόλεπτη διακοπή της διάσκεψης των προέδρων η πρόεδρος της Βουλής πήρε τον λόγο και ανακοίνωσε ότι ο κανονισμός ορίζει ότι για να παρθεί απόφαση για την ώρα έναρξης της συνεδρίασης της ολομέλειας χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή 11 ψήφοι.

Θυμίζουμε πως με δέκα ψήφους υπερψηφίστηκε η πρόταση για άμεση έναρξη της ολομέλειας της Βουλής για το τρίτο μνημόνιο έναντι 8 ψήφων για την πρόταση να συζητηθεί η συμφωνία στην Ολομέλεια το πρωί.

Ο κανονισμός ορίζει πως αν δεν υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μέχρι αυτή να σχηματιστεί, σε περίπτωση ισοψηφίας υπολογίζεται διπλή η ψήφος της προέδρου.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος κατά την επανέναρξη της διάσκεψης  εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπερισχύσει ο αριθμός των δέκα ατόμων στην πλειοψηφία καθώς οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, που ψήφισαν παρών, δήλωσαν ότι δεν θα αλλάξουν την ψήφο τους σε καμία από τις επικρατέστερες προτάσεις. «Δεν θα κάνω σε κανέναν το χατήρι» δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο κ. Καραθανασόπουλος.

Ο κύριος Μπαλάφας εξέφρασε την άποψη να αποφασίσει η Ολομέλεια για το τι ώρα θα ξεκινήσει η συνεδρίαση της Ολομέλειας αφού αυτό δεν έγινε στη διάσκεψη των προέδρων.

Άλλαξε την ψήφο του ο Μητρόπουλος

Λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα ο Μητρόπουλος ανατοποθετήθηκε και συντάχθηκε υπέρ αυτών που θέλουν να ξεκινήσει η ψηφοφορία άμεσα. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει σε περίπου 45 λεπτά.