Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης προκειμένου να συμμετάσχει σε άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα. Τη συνάντηση έχει συγκαλέσει η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) Κ. Άστον και σε αυτήν θα συζητηθούν οι εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική και την ευρύτερη Μέση Ανατολή. Θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας των υπουργών Εξωτερικών, με θέμα την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Αύριο Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου αναμένεται να συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στη Νότια Γειτονία, τη Μέση Ανατολή και την ειρηνευτική διαδικασία, στο Σουδάν, την Αλβανία, τη Λευκορωσία καθώς και θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί υπουργική συνάντηση ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, στο περιθώριο του Συμβουλίου.

Στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου, τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων περιλαμβάνεται η προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 23-24 Ιουνίου καθώς και η παρουσίαση του προγράμματος του Συμβουλίου για τους επόμενους 18 μήνες.