Στην Αθήνα επέστρεψε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μετέβη αμέσως στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις πολύωρες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες που κατέληξαν στην επίτευξη μιας συμφωνίας για την Ελλάδα.

Το απόγευμα ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον κυβερνητικό του εταίρο υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις κρίσιμες διαβουλεύσεις και για το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Ο πρωθυπουργός καλείται πλέον να φέρει άμεσα στη Βουλή πολύ σκληρά μέτρα, ενώ αναμένεται να έρθει επίσης αντιμέτωπος τόσο με τους «αντάρτες» της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, όσο και με τυχόν νέες διαρροές υπό το βάρος των νέων μέτρων, που απέχουν σημαντικά από τις προεκλογικές εξαγγελίες του.

Συνεδριάζει αύριο η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Αύριο στις 08:00 το πρωί συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με δύο κρίσιμα θέματα προς συζήτηση. Το πρώτο είναι η συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής και το δεύτερο η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό της μετά τη διαφοροποίηση 32 βουλευτών της.

Η συνεδρίαση θα είναι κλειστή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πέραν της συζήτησης για τη συμφωνία, αναμένεται να διευκρινιστεί η στάση των βουλευτών, κυρίως της Αριστερής Πλατφόρμας, αν, δηλαδή, προτίθενται να επαναλάβουν το «παρών» ή να επιλέξουν το «όχι» ή και να απουσιάσουν ή αν θα επιλέξουν να αλλάξουν την ψήφο τους.

Είναι πιθανό, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, να συνεδριάσει απόψε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.