Στα ύψη ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου και του… ασυνήθιστου υπόπτου, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του γγ του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα, η Πρόεδρος της Βουλής τον διέκοψε, σχολιάζοντας ότι επιχειρεί να αλλάξει το ερώτημα του δημοψηφίσματος.

Η διακοπή προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του κ. Κουτσούμπα, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ να μην το ξανακάνετε αυτό. Πολλά σχόλια ακούμε. Κάποιοι τα ανέχονται, εμείς όχι. Μην το ξανακάνετε αυτό», ενώ στη συνέχεια ενημέρωσε την κα Κωνσταντοπούλου ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης ενημέρωσε από τις Βρυξέλλες ότι εάν αλλάξει η πρόταση των δανειστών προς το καλύτερο θα αλλάξει ενδεχομένως και η στάση της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα.

Αναφερόμενος μάλιστα στις δηλώσεις Βαρουφάκη μετά το Eurogroup, ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «και η κοροϊδία έχει και τα όριά της. Μόλις προ ολίγου υπουργός σας είπε ότι εάν  αλλάξει έστω κατά τι η πρόταση των δανειστών, η κυβέρνηση θα αλλάξει θέση και θα ζητήσει να υπερψηφιστεί. Ισχύει το “μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα”. Τα ήξεις αφήξεις πέντε μηνών μας οδηγούν πάλι στη λαϊκή εντολή».

Κατά τα λοιπά, πέραν του επεισοδίου, ο γγ του ΚΚΕ αποκάλεσε απάτη το όχι της κυβέρνησης, για να πει ο κόσμος «ναι» στην αντιλαϊκή πολιτική που προωθεί.

«Είναι αρνητική η τοποθέτησή μας στην ερώτηση του δημοψηφίσματος. Αυτό που θέτουμε στο λαό είναι «ναι» ή «όχι» -εμείς λέμε «όχι»- στις προτάσεις τόσο τις ελληνικές όσο και των θεσμών και «ναι» στην αποδέσμευση από την ΕΕ».

«Πώς θα βάλει την υπογραφή του σε μια συμφωνία και θα την υλοποιήσει εφόσον δεν συμφωνεί» διερωτήθηκε ο γγ του ΚΚΕ για τη στάση του πρωθυπουργού, σε περίπτωση που επικρατήσει το «ναι» την επόμενη Κυριακή στο δημοψήφισμα.

«Μοιάζει τρελοκομείο. Δεν είναι όμως. Εκεί σε οδηγεί η ασυνέπεια. Άλλα να λες στη Μέρκελ και άλλα στον Γιουνκερ, στη Λαγκάρντ και τον Πούτιν. Όμως, τα παιχνιδάκια τα ξέρουν καλύτερα εκείνοι» πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε ότι το δημοψήφισμα αποτελεί μεγάλη ευκαιρία να ενισχυθεί η αμφισβήτηση ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το ΚΚΕ, συμμετέχοντας στο δημοψήφισμα, εάν πραγματοποιηθεί, θεωρεί πως θα υπάρξει ευκαιρία να προβάλουμε πλατιά τις απόψεις μας… Το ΚΚΕ δεν φοβάται οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία, ούτε τροφοδοτεί αυταπάτες προς όφελος συμφερόντων. Όλες οι άλλες προτάσεις είναι εναλλακτικές λύσεις σε βάρος του λαού. Ούτε εκλογές ούτε δημοψήφισμα ούτε κυβερνητικός ανασχηματισμός από την παρούσα Βουλή εγγυάται φιλολαϊκή πολιτική».

«Κοροϊδεύετε ωμά και προκλητικά το λαό… Επιλέγετε το δημοψήφισμα και για να κάμψετε τις λαϊκές αντιδράσεις, τη συνεχώς ογκούμενη αγανάκτηση του λαού» τόνισε και υπογράμμισε ότι το μήνυμα στο δημοψήφισμα πρέπει να είναι «όχι άλλη κοροϊδία, όχι άλλη αναμονή συσπείρωση με το ΚΚΕ».