Πιέσεις για επίσπευση του ανασχηματισμού δέχεται το Μαξίμου το οποίο ακόμα ανθίσταται διαμηνύοντας στους υποστηρικτές του ανασχηματισμού ότι μια τέτοια κίνηση αυτή τη στιγμή δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα.

Ούτε το πρόβλημα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ όπου βουλευτές σκέπτονται ακόμα και την «λύση» να αποχωρήσουν προκειμένου να μη χρεωθούν την ψήφιση ενός δυσβάστακτο προγράμματος, ούτε την μεγάλη λαϊκή αγανάκτηση.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι ένας ανασχηματισμός τώρα θα έδινε λάθος μήνυμα και στην ΕΕ ενόψει μάλιστα κρίσιμων συναντήσεων ευρωπαίων αξιωματούχων με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα. Άλλωστε ο ανασχηματισμός δεν θα λύσει ούτε τις ενδοκυβερνητικές κινήσεις αμφισβήτησης.

Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος με συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ασκεί κριτική στον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και στο οικονομικό επιτελείο, ενώ επιμένει ότι η επικύρωση του Μνημονίου ΙΙ πρέπει να γίνει με 180 βουλευτές, γεγονός που σημαίνει -με δεδομένη την άρνηση Σαμαρά- άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ραγδαία υποχώρηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ προβληματίζουν μεν το κυβερνητικό επιτελείο όμως -όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο newsbeast.gr κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος- αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η πολυτέλεια για διορθωτικές κινήσεις.